Over ons

Al meer dan veertig jaar komt Witkamp Dienstverleners als vertrouwde schoonmaakpartner over de vloer bij een keur aan bedrijven en organisaties. De nadruk ligt op Den Helder, maar ook elders in Noord-Holland zijn we als veelzijdige facilitaire dienstverlener actief. Ons handelsmerk? We zijn eerlijk en flexibel, doen wat we afspreken tegen een nette prijs en vinden altijd een oplossing. Witkamp Dienstverleners staat voor betrokken maatwerk.

Veelzijdig en betrokken

Dat we tekenen voor maatoplossingen waarin de wensen van en omgang met onze klanten centraal staan, zit bij al onze mensen in hun genen. Onze medewerkers weten bij wie ze over de vloer komen en welke kwaliteitsbelofte ze vertegenwoordigen. Iedereen van Witkamp Dienstverleners doet zijn uiterste best om klanten op een prettige en correcte manier ter wille te zijn met uiteenlopende schoonmaakdiensten – van glasbewassing tot interieurverzorging en van industriële reiniging tot eerste hulp bij brand– en waterschade. Dat doen we met een scherp oog voor onze leefomgeving. We passen alleen veilige, milieuvriendelijke producten toe en verduurzamen onze bedrijfsvoering doorlopend.

Glasbewassing op hoogte
vloeren grondig reinigen

Trots op onze mensen

Onze ruim tachtig medewerkers vormen ons kapitaal. Daar gaan we zuinig mee om, onder meer door te zorgen voor schone en comfortabele bedrijfskleding, goed vervoer, modern gereedschap, verantwoorde schoonmaakmiddelen, en heldere instructies. Onze mensen zijn ervaren. Ze zijn in staat om ter plaatse zelfstandig problemen op te lossen of extra aanwijzingen in te winnen. De lijnen naar de mensen op ons kantoor in Den Helder zijn kort. Medewerkers van Witkamp Dienstverleners zijn goed in hun werk en ze hebben er zin in. Dat merk je als klant. En daar zijn we trots op.

Ook zijn we trots op het grote aantal langlopende klantrelaties dat we op de zakelijke markt onderhouden met een variëteit aan bedrijven en organisaties. De diversiteit is enorm: de Koninklijke Marine, Gemeente Den Helder, Damen Shipyards, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Curium Netherlands en Zorgcentrum Omring Noord. Daarnaast komen we over de vloer bij verzekerings- en advocatenkantoren en scholen. En uiteraard zijn we trots op onze hechte relatie met Bibliotheek School 7, de ‘huiskamer van Den Helder’, in 2018 bekroond met de internationale Public Library of the Year Award.

Verleden en heden

De bijzondere band van Witkamp Dienstverleners met bedrijven, scholen, zorginstellingen en publieke instanties bestaat al meer dan veertig jaar en is nog even levendig als in het begin. Het was Adri Witkamp, geboren en getogen in Amsterdam, die het familiebedrijf oprichtte. Hij leerde het vak bij een ander regionaal schoonmaakbedrijf, waar hij al snel tot de conclusie kwam dat het beter kon. Vanuit die overtuiging trok hij zijn ondernemersschoenen aan. Nog steeds is zijn drijfveer dat zelfs het beste niet goed genoeg is.

Het blijft in de familie

Diezelfde overtuiging is zijn zoons toegedaan, Ricardo en Alessandro Witkamp. Beiden draaien al sinds jongs af aan mee in de onderneming en kozen voor een opleiding Facilitair Management. Samen met Adri vormen ze de directie van Witkamp Dienstverleners. Adri is financieel directeur, Ricardo is operationeel directeur Den Helder, Alessandro operationeel directeur Noord-Holland. De directie onderhoudt rechtstreeks contacten met alle klantrelaties, onder het motto: ‘we scoren graag een goede klant, maar dan wel voor een werkleven lang’.

Klanten kennen ons als een toegankelijk en betrokken familiebedrijf dat gemotiveerde vakmensen inzet en er altijd voor zorgt dat eigen materieel op tijd ter plaatse is. ‘Bij calamiteiten hoef je maar te bellen, en alles wordt in beweging gezet om je te ontzorgen’. We hebben onze werkprocessen en financiële huishouding piekfijn op orde en we zijn VCA en ISO 9001:2008 gecertificeerd. Dankzij slimme digitalisering kunnen we ons concentreren op ons hoofddoel: zorgen voor een onberispelijke werkomgeving die bijdraagt aan werkplezier en een goede bedrijfsreputatie.